Project:
[:nl]Kinderontwerpstudio 2001 / 2002[:en] [:]
Opdrachtgever:
[:nl]Megastores Den Haag[:en] [:]
[:nl]

De Kruiff Kunstprojecten wordt door Megastores gevraagd een kunstenplan te ontwikkelen voor de grote hoeveelheid leegstaande winkelpanden. Het winkelcentrum moet worden opgefleurd.
Zo wordt de kinderontwerpstudio geboren. Een totaalconcept met een eigen identiteit.

2001

Honderd kinderen worden uitgedaagd om hun favoriete meubelstuk te ontwerpen. Al hun fantasie mogen ze in de strijd werpen, niets is te gek!
Door middel van collage zetten ze daarna hun handtekening onder het ontwerp. De burgemeester van Megastad maakt de winnaar bekend en opent officieel de Megagrote tentoonstelling > lees meer

2002

Honderd kinderen ontwerpen en schilderen hun eigen droomhuis met als eindresultaat een expositie en winnend ontwerp. De kinderen gaan samen met andere kinderen ontdekken wat ruimte is.
Hiervoor gaan ze liggen op een groot vel papier in een houding die bij ze past en worden omtrokken met een dikke stift. De lijnen die dan op papier komen te staan, worden de muren van hun lievelingshuis, dat komt te staan in DroomMegaStad. Er wordt bewogen, ontworpen, geschilderd en geplakt. Uiteindelijk is er een heel groot schilderij.
Artikel 1  /  Artikel 2

[:]