Project:
Ooievaars Kunst & Cultuurfestival
Opdrachtgever:
Gemeente Den haag, dienst SZW / Stichting Ooievaarsfestivals
In samenwerking met:
125Procent
logo-ooievaarsfestival559x469

Het Ooievaars Kunst & Cultuurfestival is al meer dan 15 jaar het gratis kunst- en cultuurfestival speciaal voor Ooievaarspashouders. Deze Ooievaarspas is de Haagse Stadspas die inwoners met een laag inkomen gratis op goedkoop toegang biedt tot voorzieningen en activiteiten in de stad.

Het voornaamste doel van het Ooievaars Kunst & Cultuurfestival is om pashouders op een actieve en laagdrempelige manier kennis te laten maken met het kunst- en cultuuraanbod in Den Haag en omstreken, want kunst en cultuur brengt mensen samen, stimuleert integratie, voorkomt eenzaamheid en draagt op diverse manier bij een aan ‘rijker ‘ leven voor de stadspashouder.

Het festival trekt jaarlijks meer dan 6.000 bezoekers van alle leeftijden, die gedurende de dag komen genieten van een divers podium programma, entertainment, gratis workshops en een kunst- en cultuurinformatiemarkt waar culturele instellingen zich presenteren aan de bezoekers.

In 2010 werd een samenwerking aangegaan met het Haags UIT festival. Bij de opening van het culturele seizoen is de pas en het festival  steeds prominent vertegenwoordigd door borden op de kramen.

De Kruiff Kunstprojecten is samen met 125Procent concepteigenaar en producent van het Ooievaars Kunst & Cultuurfestival.